Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Сладко-солена баница
Сладко-солена баница
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
4 яйца
3 с.л олио
2 с.л оцет
3 с.л кисело мляко
1 с.л сол
1 с.л захар
1 п. мая
400 гр топла вода
брашно за меко тесто (1кг)
за плънка:
сирене (може и с локум)
за сиропа:
2 водни чаши захар
3 водни чаши вода
Маята се разтваря със захарта с малко вода и се замесва с останалите продукти. Разделя се на 4 топки. Първо се разточва едната на много тънко, отмята се настрани, после се разточва втората пак на тънко.
Първата кора се маже с олио и се покрива с втората. Маже се и тя с олио и се слага плънка по желание (настъргано сирене, може локум, а може и без нищо). Завива се на руло, усуква си и издърпва, за да стане равномерно рулото. Навива се на охлюв и се поставя в намаслена тава. Така се прави и с другите две кори на усукано руло и се завива около охлюва в тавата. Оставя се да втаса.
Пече се на умерена фурна, трябва да е хубаво изпечена. Баницата трябва да е добре изстинала, преди да се залее с топлия сироп (да не бъде горещ).
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладко-солена баница
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова