Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържоли и моркови с вино
Пържоли и моркови с вино
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
800 гр. свински пържоли
4/5 броя моркови
дафинов лист
50 мл. бяло вино
50 мл. доматено пюре
олио
сол и черен пипер
Пържолите се овкусяват със солта и пипера и се начукват. Половината от тях се редят в тавата. Режат се морковите на много тънки лентички и се поставят върху реда от пържоли. Добавя се дафиновият лист. Върху морковите се реди втори ред от пържолите. Всичко се залива с олиото и виното. Накрая се добавя и доматеното пюре, разредено с малко водичка.
Тавичката се обвива с фолио и се пече така докато заври, след това махаме фолиото, разбутваме леко пържолите да се потопят всички в соса и допичаме без фолио, за да хванат коричка.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пържоли и моркови с вино
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова