Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържоли и моркови с вино

Пържоли и моркови с вино

Разпечатай

от готварската книга на Todorka Maratilova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 гр. свински пържоли
4/5 броя моркови
дафинов лист
50 мл. бяло вино
50 мл. доматено пюре
олио
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пържоли и моркови с вино

Пържолите се овкусяват със солта и пипера и се начукват. Половината от тях се редят в тавата. Режат се морковите на много тънки лентички и се поставят върху реда от пържоли. Добавя се дафиновият лист. Върху морковите се реди втори ред от пържолите. Всичко се залива с олиото и виното. Накрая се добавя и доматеното пюре, разредено с малко водичка.

Тавичката се обвива с фолио и се пече така докато заври, след това махаме фолиото, разбутваме леко пържолите да се потопят всички в соса и допичаме без фолио, за да хванат коричка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар05 Октомври 2013
Диана Димитрова
Много са вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Пържоли и моркови с вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама