Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Наложена баница
Наложена баница
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет готови кори
500 гр.сирене
5 яйца
1 кафена чаша олио
250 мл. газирана вода (сода)
Намасляваме тава. Взимаме по две от корите, като намазваме след това обилно с олио и поръсваме с натрошено сирене. Завършваме с кори и нарязваме баницата на парчета. Разбиваме яйцата със содата и с тази смес заливаме баницата. Печем в умерена фурна. Благодарение на содата, баницата става много пухкава.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Баницата стана много мека и много вкусна! Благодаря за рецептата. Всички много я харесаха.
това е нашата семейна рецепта за баница, правеше я моята баба, мир на праха й, после я приготвяше майка ми, да ми е жива и здрава, сега аз я правя за моето семейство и приятелите
Много е пухкава и сигурно много вкусна!
Ако желаете, може да сложите линк към Наложена баница
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова