Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадово-кайсиева торта
Шоколадово-кайсиева торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
4 яйца
1 ч. ч. захар
6 с. л. олио
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 с. л. какао
6 с. л. прясно мляко
за крема:
200 г течен шоколад
250 мл разбита сметана
1/2 бурканче сладко от кайсии
какао за поръсване
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват с 1/3 от захарта. Жълтъците се разбиват с останалата захар, добавя се олиото и белтъците, като разбърквате с шпатула. Добавете и пресятото брашно с бакпулвера постепенно, като бъркате на ръка.
Прясното мляко стоплете и разтворете какаото в него. Оставете леко да се охлади и го прибавете към сместа. Разбъркайте добре и разделете сместа в две форми, покрити с хартия за печене.
Печете на 180 градуса около 25-30 минути (зависи от фурната) не ги препичайте. Оставете да се охладят.
Разбийте сметаната и добавете шоколада. Смесете добре. Поставете единия блат в чиния и го намажете със сладкото, отгоре покрийте с крем и похлупете с другият блат (сиропирах го 3-4 с. л. с компот от кайсии). Намажете цялата торта с останалият крем и украсете по желание.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадово-кайсиева торта
От форум:
От друг сайт: