Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Шкембе чорба

Шкембе чорба

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 кг. телешко шкембе
200 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло
2 ч. л. сол
3 ск. чесън,
100 ml оцет
лют червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шкембе чорба

Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона. Маслото се запържва и се изсипва при шкембето, заедно с прясното мляко, като се бърка постоянно. Чесънът се пресова и се смесва с оцета, като най - добре е това да стане няколко часа преди сервиране, за да могат вкусът и ароматът на чесъна и оцета да се смесят. Шкембето се сервира със соса от чесън и оцет, като се предлага допълнително и счукан, или едро млян лют червен пипер.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар08 Февруари 2012
Нина Райчева
Приготвянето на шкембе чорба си е майсторлък :)
Аватар12 Декември 2011
Татяна Караджова
това е идеалното българско средство-ястие за изтрезняване, типична нашенска гозбичка, БРАВО!



Ако желаете, може да сложите линк към Шкембе чорба


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама