Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Орехови сладки - II вариант

Орехови сладки - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 чаена чаша кисело мляко
1 прясно яйце
1 бакпулвер
1 ванилия
3-4 суп. лъжици краве масло
1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
1 /2 чаена чаша пудра захар
брашно за еластично гладко тесто
конфитюр или сладко за слепване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Орехови сладки - II вариант

В купа смесваме киселото мляко с бакпулвера. Когато млякото шупне, добавяме 1 яйце, ванилия и пудра захар. Разбиваме добре. Към сместа наливаме разтопеното масло и сипваме орехите. С брашно, колкото е необходимо замесваме тесто, което оставяме покрито с фолио или кърпа за около 10-15 минути. После разточваме върху набрашнена повърхност и изрязваме формички. Изпичаме за кратко в загрята на 180 - 200 градуса фурна. Готовите сладки слепваме по две със сладко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Орехови сладки - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама