Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с кайма, гъби и сос Бешамел
Баница с кайма, гъби и сос Бешамел
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори
250 г кайма
300 г гъби
1/2 ч.ч. олио
за соса:
50 г масло
50 г брашно
500 мл прясно мляко
В олиото запържете гъбите и каймата. Направете соса по следния начин: Разтопете в тенджерка маслото, добавете брашното и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица до получаване на златист цвят. Не спирайте да бъркате и добавете постепенно 500 мл. хладко мляко.
Разделете корите две по две. Сложете от плънката и от соса. Завийте на руло и така до края, като ги подреждате в намаслена тава. Оставете част от соса. Поръсете отгоре с олио. Сложете в сгорещена фурна тавата и запечете леко. Извадете тавата и поръсете с останалия сос и печете до готовност.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баница с кайма, гъби и сос Бешамел
От форум:
От друг сайт: