Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пастички с какаова глазура

Пастички с какаова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
5 бр.яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
2 супени лъжици грис
2 ванилии
крем за слепване на блатовете-пакетче пудинг

За сиропа:
300 г захар
500 мл вода

За какаовата глазура:
80 г краве масло
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица какао
2 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица десертно нишесте
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пастички с какаова глазура

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с половината захар. Отделно разбиваме с другата захар жълтъците. Към разбитите жълтъци добавяме половината от разбитите белтъци. Към тях прибавяме и пресятото брашно, смесено с двете лъжици грис и ванилиите. Разбъркваме много внимателно и добявяме останалите белтъци. Готовата смес изсипваме в намазана с масло и поръсена с грис правоъгълна тавичка. Печем в предварително загрята фурна.

След изпичане изваждаме блата от тавичката и разрязваме на две, за да се получат два блата. Поливаме със сироп, който приготвяме, като карамелизираме захарта за сиропа и заливаме внимателно с вода и варим докато карамелът се разтопи. Студени блатове заливаме с горещ карамелен сироп. Двата блата слепваме с крем, приготвен от пакетче пудинг според указанията на опаковката.

Отгоре сладкиша покриваме с какаова глазура. Приготвяме какаовата глазура, като в малък съд разтопяваме маслото, прибавяме захарта, какаото,  две супени лъжици прясно мляко и ванилия. Оставяме да заври. Отстраняваме от котлона и добавяме 1 лъжица нишесте, разтворено с малко вода. Разбъркваме и връщаме на котлона докато сместа се сгъсти. Поливаме с готовата глазура сладкиша. Украсяваме с розички от сметана. Нарязваме на триъгълни пастички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пастички с какаова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама