Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Затворени питки със сирене на фурна

Затворени питки със сирене на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 кубче мая
1 ч.ч вода
1 ч.л захар
1/2 ч.ч кисело мляко
1 яйце
1 ч.л сол
3 с.л олио
4 ½  ч.ч брашно

за пълнежа:
250-300 г сирене

за поръсване:
бял сусам

за намазване:
1 жълтък
2 с.л прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното и правим кладенец по средата. Слагаме 1 яйце, киселото мляко, солта и олиото. В топлата вода слагаме маята и захарта и разбъркваме. Вътре прибавяме и 2-3 с.л от брашното и оставяме да бухне маята, покрита с кърпа на топло. Вече готова маята я слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто от всички продукти. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло да удвои обема си. Сиренето го натрошаваме в купа с помощта на вилица, но на по-едри парчета.

Втасалото тесто се слага на набрашнена повърхност и се премесва. После разделя на малки топки, големи колкото мандарина. Набрашняваме повърхността и с точилка разточваме всяка част на кръг около 1 педя. В ½ от всеки кръг слагаме от сиренето и прегъваме да стане на питка. С вилица пристискаме краищата. Мажем отгоре с жълтък и олио, което сме разбъркали, с помощта на четка. Поръсваме с бял сусам. Нареждаме всички питки в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга и печем в загрята на 180 градуса до готовност.


Продукти: мая, вода, захар, кисело мляко, яйца, сол, олио, брашно, сирене, сусам, прясно мляко

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки със сирене
Питки със сирене и кренвирши

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Затворени питки със сирене на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear