Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Вкусна богата макаронена салата

Вкусна богата макаронена салата

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г. макарони
сол на вкус
200 г. майонеза
300 г. кисело мляко
черен пипер на вкус
8 бр. чери домати за украса
130 г. шунка
1 буркан мариновани краставички
2 големи моркова
100 г. Ементал
300 г. грах от консерва
4 клонки пресен магданоз за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме макароните в голяма тенджера на котлона. След завиране на водата ги варим за около 10 мин. Почистваме морковите и ги режем на парчета. Слагаме ги в малка касерола или друг съд с вода. Сваряваме морковите. Режем морковите на малки кубчета, като за руска салата. Отцеждаме сварените макарони с гевгир. Слагаме ги в тава. Овкусяваме ги със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме. Нарязваме маринованите краставички на кубчета. Нарязваме също на малки кубчета ементала и шунката. В купа слагаме морковите и краставичките, които нарязахме, ементала и шунката. Най-накрая в купата слагаме и граха от консерва и разбъркваме, за да се смесят всички съставки. Смесваме киселото мляко и майонезата и разбъркваме добре двете. Към макароните слагаме всичко и разбъркваме така, че да си поеме всичко. Сипваме в 2-3 купи и украсяваме с разполовени чери домати и клонки пресен магданоз. Отгоре поръсваме с черен пипер.


Продукти: макарони, сол, майонеза, кисело мляко, черен пипер, чери домати, шунка, мариновани краставички, моркови, ементал, грах, магданоз

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Макаронена салата с кисели краставички, грах и царевица
Макаронена салата с пиле
Макаронена салата с пиле, мариновани гъби и кашкавал

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Вкусна богата макаронена салата


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама