Начало » Украса » Рецепти за Глазури » рецепта Великденски яйца

Великденски яйца

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пресни яйца
бои за оцветяване - седефени, цветни обикновени кристали
сол
оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Великденски яйца

Сложете яйцата в тенджера, на дъното на която има дунапренени парчета. Наредете яйцата - около 15 бр. Добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. оцет. Налейте студена вода, докато покриете яйцата. Варете на тих огън. За да се сварят добре /защото се ползват по-дълго време/ ги варете 10-12 мин. след завирането. Извадете ги от съда и ги подсушете.

1.В ръкавици за боядисване, сложете от седефените бои, които предварително сте затоплили. Оваляйте яйцата в желаните от вас цветове.

2.В отделни съдове /малки бурканчета или купички/ разтворете бои, като във всеки съд изсипете по 1 пакетче кристали. Сложете горещи яйца и обръщайте с лъжица, докато се наситят добре и поемат кристалите.



Още рецепти за Глазури

Рецепта за Великденски яйца - II вариант Великденски яйца - II вариант

Рецепта за Домашен течен шоколад  Домашен течен шоколад

Рецепта за Шоколадова глазура Шоколадова глазура

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Благодаря! Весели празници!!!
Аватар03 Май 2013
Az-gotvia .bg
Разкошни Великденски яйца!



Ако желаете, може да сложите линк към Великденски яйца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама