Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик с плънка от сирене и яйца

Тутманик с плънка от сирене и яйца

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
200 гр. царевично брашно
800 гр. бяло брашно
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 с.л. захар
сол
олио

за плънката:
2 яйца
200 гр. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете кубчето мая в 1/2 ч.ч. топла вода със захарта и солта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете бухналата мая, млякото, 1/2 ч.ч.олио, чукнете яйцата, като отделите единия жълтък /ще го ползваме за намазване отгоре/. Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло. Готовото тесто разделете на 5-6 топки. Разстелете ги и ги намажете с олио. Сложете от плънката /яйца и сирене/ и завийте на руло, като усуквате. Подредете в суха тава, подмазана с олио и оставете отново да втаса. Намажете тутманика с останалия жълтък и поръсете с микс от семки. Напръскайте с олио. При готовност сложете тавата във фурната /не много гореща/ отдолу, ако фурната е с вентилация. Печете, като постепенно увеличавате градусите. Пробвайте дали е готов тутманика с клечка за зъби /ако не остава тестото по клечката, значи тутманикът е готов/. Изпеченият тутманик извадете и завийте с чиста кърпа, докато поизстине.


Продукти: царевично брашно, брашно, яйца, кисело мляко, мая, захар, сол, олио, яйца, сирене

Тагове: Рецепти за Сирни заговезни

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - II вид
Тутманик `Хризантема`

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик с плънка от сирене и яйца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear