Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик с плънка от сирене и яйца

Тутманик с плънка от сирене и яйца

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
200 гр. царевично брашно
800 гр. бяло брашно
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 с.л. захар
сол
олио

за плънката:
2 яйца
200 гр. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете кубчето мая в 1/2 ч.ч. топла вода със захарта и солта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете бухналата мая, млякото, 1/2 ч.ч.олио, чукнете яйцата, като отделите единия жълтък /ще го ползваме за намазване отгоре/. Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло. Готовото тесто разделете на 5-6 топки. Разстелете ги и ги намажете с олио. Сложете от плънката /яйца и сирене/ и завийте на руло, като усуквате. Подредете в суха тава, подмазана с олио и оставете отново да втаса. Намажете тутманика с останалия жълтък и поръсете с микс от семки. Напръскайте с олио. При готовност сложете тавата във фурната /не много гореща/ отдолу, ако фурната е с вентилация. Печете, като постепенно увеличавате градусите. Пробвайте дали е готов тутманика с клечка за зъби /ако не остава тестото по клечката, значи тутманикът е готов/. Изпеченият тутманик извадете и завийте с чиста кърпа, докато поизстине.


Продукти: царевично брашно, брашно, яйца, кисело мляко, мая, захар, сол, олио, яйца, сирене

Тагове: Рецепти за Сирни заговезни

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - II вид
Тутманик `Хризантема`

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик с плънка от сирене и яйца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама