www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 18 Ноември 2012

Тутманик с плънка от сирене и яйца

Необходими продукти
за тестото:
200 гр. царевично брашно
800 гр. бяло брашно
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 с.л. захар
сол
олио

за плънката:
2 яйца
200 гр. сирене

Разтворете кубчето мая в 1/2 ч.ч. топла вода със захарта и солта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете бухналата мая, млякото, 1/2 ч.ч.олио, чукнете яйцата, като отделите единия жълтък /ще го ползваме за намазване отгоре/. Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло. Готовото тесто разделете на 5-6 топки. Разстелете ги и ги намажете с олио. Сложете от плънката /яйца и сирене/ и завийте на руло, като усуквате. Подредете в суха тава, подмазана с олио и оставете отново да втаса. Намажете тутманика с останалия жълтък и поръсете с микс от семки. Напръскайте с олио. При готовност сложете тавата във фурната /не много гореща/ отдолу, ако фурната е с вентилация. Печете, като постепенно увеличавате градусите. Пробвайте дали е готов тутманика с клечка за зъби /ако не остава тестото по клечката, значи тутманикът е готов/. Изпеченият тутманик извадете и завийте с чиста кърпа, докато поизстине.