Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта "Къртичина"
Торта "Къртичина"
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
1 ч.ч. брашно
4 яйца
75 грама какао на прах
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
есенция ром
100 грама масло
за крема:
3 банана
200 грама заквасена сметана
200 грама рикота
1 ч.ч захар
50 грама шоколадови пръчици
Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло.
Сместа се пече в предварително намазнена тавичка на 200 градуса. Готовият блат се вади и се оставя да изстине. С лъжица се издълбава внимателно и в средата се слагат бананите, нарязани по дължина.
Разбиваме сметаната, рикотата, захарта и шоколадовите пръчици. С получения крем намазваме тортата, като и придаваме заоблена форма. Отгоре поръсваме с наситнените парченца от блата /ако е необходимо притискаме леко/. Къртицата правим от парченца блат, смесени със смлени орехи и малко кисело мляко.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта "Къртичина"
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова