Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница с масло и сирене

Точена баница с масло и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
бяло брашно, колкото е необходимо
1-2 с.л. краве масло
1 ч.л. оцет
250 мл хладка вода
1/2 к.л.сол

за плънката:

450 г краве сирене
2 к.ч. разтопено краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купата, където ще замесваме тестото, наливаме водата. Към нея прибавяме оцет, разтопено краве масло, сол и постепенно, лъжица, по лъжица сипваме брашното и с непрекъснато разбъркване замесваме тесто, което да е гладко и еластично. Правим тестото на 4 топки, намазваме с олио и завиваме с полиетиленово фолио или с кърпа и оставяме на стайна температура за приблизително 20-30 минути. От всяко топче тесто, разточваме кора с точилка и допълнително изтъняваме кората с ръце. Работим върху кухненска голяма кърпа. Ръсим кората с разтопено масло и натрошено сирене и навиваме на руло, като си помагаме с кърпата. Слагаме в центъра на тавата навита на охлюв и около нея подреждаме и другите кори. Намазваме навитата баница с разтопено масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.


Продукти: краве масло, оцет, вода, сол, брашно, сирене, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Точена баница
Точена баница със сирене
Домашна вита баница

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Точена баница с масло и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама