Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Сос "кьопоолу"

Сос "кьопоолу"

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 големи патладжана
12 големи зелени или червени пиперки
сол на вкус
1 скилидка чесън
олио и оцет на вкус

от продуктите се получава около 400-500 г сос

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сос "кьопоолу"

Изпичаме чушките и патладжаните. Белим от люспите и почистваме семената на пиперките. Нарязваме на парченца изпечените зеленчуци и слагаме във висок съд, подходящ за пасиране. Овкусяваме със сол, олио и оцет на вкус. Слагаме обелена от люспите скилидка чесън. Пасираме с пасатор до хомогенна смес.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сос "кьопоолу"


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди