Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Сос със зелен пипер

Сос със зелен пипер

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

11 бр. пипер зелен
1/2 ч.ч олио
5 скилидки чесън
1 шепа магданоз
1 стрък зелен лук
1 бирена бутилка доматен сок
сол на вкус
1 ч.л брашно
1 к.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме пипера от семките и дръжките и го изпичаме на чушкопека. Слагаме пипера в тенджарка да се задуши, захлюпена с капак. Обелваме го от люспите. Поръсваме всеки пипер със сол на вкус от вътре и от вън. Срязваме го при необходимост. В тиган на котлона слагаме олио да се сгорещи и запържваме пипера от всички страни. В тигана слагаме по 3 бр. и пържим до лека коричка. Като го изпържим вадим в друг съд. В същото олио изливаме доматения сок и намаляме котлона. Бъркаме. Добавяме сол на вкус. Почистваме скилидките чесън и ги режем на тънки филийки. Режем на ситно стръкчето зелен лук. Слагаме ги при доматите. Бъркаме често докато се сгъстят доматите. Добавяме захарта. Бъркаме. Варим соса при захлюпен капак. Към края слагаме брашното, размито в 2 с.л водичка вътре и разбъркваме. Като е почти готов соса слагаме вътре внимателно пепера и ръсим с нарязан на ситно магданоз. Ври на тих огън още малко.


Продукти: зелен пипер, олио, чесън, магданоз, лук, доматен сок, сол, брашно, захар

Тагове: Българска кухня, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сос Sweet onion - Сладък лук

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сос със зелен пипер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама