Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Сос със зелен пипер

Сос със зелен пипер

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

11 бр. пипер зелен
1/2 ч.ч олио
5 скилидки чесън
1 шепа магданоз
1 стрък зелен лук
1 бирена бутилка доматен сок
сол на вкус
1 ч.л брашно
1 к.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме пипера от семките и дръжките и го изпичаме на чушкопека. Слагаме пипера в тенджарка да се задуши, захлюпена с капак. Обелваме го от люспите. Поръсваме всеки пипер със сол на вкус от вътре и от вън. Срязваме го при необходимост. В тиган на котлона слагаме олио да се сгорещи и запържваме пипера от всички страни. В тигана слагаме по 3 бр. и пържим до лека коричка. Като го изпържим вадим в друг съд. В същото олио изливаме доматения сок и намаляме котлона. Бъркаме. Добавяме сол на вкус. Почистваме скилидките чесън и ги режем на тънки филийки. Режем на ситно стръкчето зелен лук. Слагаме ги при доматите. Бъркаме често докато се сгъстят доматите. Добавяме захарта. Бъркаме. Варим соса при захлюпен капак. Към края слагаме брашното, размито в 2 с.л водичка вътре и разбъркваме. Като е почти готов соса слагаме вътре внимателно пепера и ръсим с нарязан на ситно магданоз. Ври на тих огън още малко.


Продукти: зелен пипер, олио, чесън, магданоз, лук, доматен сок, сол, брашно, захар

Тагове: Българска кухня, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сос Sweet onion - Сладък лук

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сос със зелен пипер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама