Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Солени закуски с извара и белтък

Солени закуски с извара и белтък

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл прясно мляко
½ кубче мая
50 мл вода
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
3 ч. ч. брашно
1 жълтък + 1 с.л олио
1 яйце
240 г. извара
1 белтък
1 с. л. кисело мляко
 ½ ч. л. сол
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното със сито в дълбока купа. Стопляме прясното мляко в микровълнова, не много и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно и разбъркваме с лъжица. Оставяме настрана да шупне, като го покриваме с кърпа. В брашното правим кладенче. Слагаме вътре маята с прясното мляко. Вътре слагаме и солта, олиото и водата. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Тестото трябва да е пухкаво и меко. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. На друго яйце отделяме жълтъка от белтъка. Слагаме ги в отделни купички. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските. Белтъкът го разбиваме с телена бъркалка продължително, докато стане гъста смес. При него слагаме ½ ч.л сол, 1 с.л кисело мляко и изварата. После разбъркваме сместа, с нея ще пълним закуските. Оставяме тестото да втаса за 30 минути на топло, покрито с кърпа. В случая аз го сложих и в топла стая.

Като втаса омесената топка я делим на десет равни части. Оформяме от всяка част топка. Разточваме всяка топка на правоъгълник. В началото по ширина слагаме от плънката и навиваме. За да са по-красиви можем да нарежем 1/2 от вече разточения правоъгълник на ленти, слагаме от сместа в цялата част и след това да ги навиваме. Подреждаме закуските в тава, покрита с хартия за печене. Втасват още 20 мин., покрити с кърпа. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио. Поръсваме със сусам. Аз ги поръсих със смес от семена /Ръсеница пише на пакетчето/. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Стават вкусни, меки и бухнали.


Продукти: прясно мляко, мая, вода, захар, сол, олио, брашно, яйца, извара, кисело мляко, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Закуски с ким и кренвирши
Кифли с пълнеж от яйца и сирене
Кифлички с извара и зелени подправки

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Солени закуски с извара и белтък


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear