Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки с тиква и канела

Сладки с тиква и канела

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 2 ½ ч.ч. бяло
сварена тиква - 1 ½ ч.ч.
мед - 3 ч.л.
захар - 1/2 ч.ч.
бяла канела - 1 ч.л.
бакпулвер - ½ пакетче
сода за хляб - 1 к.л.
оцет - 1-2 капки
сол - 1 щипка
яйца - 2 бр. малки
олио - ½ ч.ч.
сметанов крем - 150 г за мазане Pilos
мед - 2 ч.л.
масло - 4 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки с тиква и канела

Пресяваме брашното два пъти със сито, за до се получат по-хубави сладки. Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме. В купа слагаме яйцата, захарта и меда и разбиваме с миксер много добре. Добавяме шупналата с оцет сода за хляб, щипка сол, канелата и олиото и отново разбиваме с миксера. Прибавяме 1 ½ ч.ч. сварена тиква. Предварително сме сварили тиква и намачкали. След като сложим тиквата към другите продукти, объркваме с миксера до гладка смес. На части прибавяме брашното и объркваме с шпатула. Трябва да се получи смес, по-гъста от кексова. Загряваме фурната на 180°C. С чаена лъжица /с връх/ загребваме и слагаме в тава, покрита с хартия за печене, оформяйки като малка купчинка. Нужно е да оформим сладки с еднаква големина. Редим ги на разстояние едно от друго. Така правим с остатъка от сместа. Печем тиквените сладки за 11 мин до приятен кафеникаво-оранжев цвят. От печенето допълнително бухват. В купичка слагаме сметановия крем за мазане, меда и маслото и объркваме много добре с лъжица. С лъжичка нанасяме върху сладка и отгоре слагаме друга, така че да се залепи. По същия начин залепваме и другите сладки. От това количество излизат над 40 слепени сладки.


Продукти: брашно, тиква, мед, захар, канела, бакпулвер, сода за хляб, оцет, сол, яйца, олио, краве масло

Тагове: Сезонна кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки с тиква и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама