www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Януари 2019

Сладки с тиква и канела

Необходими продукти
брашно - 2 ½ ч.ч. бяло
сварена тиква - 1 ½ ч.ч.
мед - 3 ч.л.
захар - 1/2 ч.ч.
бяла канела - 1 ч.л.
бакпулвер - ½ пакетче
сода за хляб - 1 к.л.
оцет - 1-2 капки
сол - 1 щипка
яйца - 2 бр. малки
олио - ½ ч.ч.
сметанов крем - 150 г за мазане Pilos
мед - 2 ч.л.
масло - 4 с.л.

Пресяваме брашното два пъти със сито, за до се получат по-хубави сладки. Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме. В купа слагаме яйцата, захарта и меда и разбиваме с миксер много добре. Добавяме шупналата с оцет сода за хляб, щипка сол, канелата и олиото и отново разбиваме с миксера. Прибавяме 1 ½ ч.ч. сварена тиква. Предварително сме сварили тиква и намачкали. След като сложим тиквата към другите продукти, объркваме с миксера до гладка смес. На части прибавяме брашното и объркваме с шпатула. Трябва да се получи смес, по-гъста от кексова. Загряваме фурната на 180°C. С чаена лъжица /с връх/ загребваме и слагаме в тава, покрита с хартия за печене, оформяйки като малка купчинка. Нужно е да оформим сладки с еднаква големина. Редим ги на разстояние едно от друго. Така правим с остатъка от сместа. Печем тиквените сладки за 11 мин до приятен кафеникаво-оранжев цвят. От печенето допълнително бухват. В купичка слагаме сметановия крем за мазане, меда и маслото и объркваме много добре с лъжица. С лъжичка нанасяме върху сладка и отгоре слагаме друга, така че да се залепи. По същия начин залепваме и другите сладки. От това количество излизат над 40 слепени сладки.