Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Щрудел с ябълки, локум и орехи

Щрудел с ябълки, локум и орехи

Разпечатай

от готварската книга на cvetelina ivanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет точени кори за баница
2 кутии локум
около 250-300 гр захар
1,500 кг настъргани ябълки
150-200 гр едро смлени орехи
канела на вкус
около 60 мл олио
50-60 гр стафиди
200 мл газирана вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тава с големина 34-36 см наредете три кори, намажете с малко олио. След това поръсете обилно с настъргани ябълки, захар, канела, локум (който предварително сте нарязали на малки парченца) и орехи. Наредете отново три кори и повтаряйте процедурата до края, като завършвате с кори. Нарежете щрудела по ваше желание, докато е суров (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). В прорезите полейте с газираната вода и намажете щрудела с малко олио. Печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна до златист цвят. По желание след като се охлади го поръсете с пудра захар. Щруделът от съчетанието на ябълки с канела, локум и орехи е с невероятен вкус и аромат.


Продукти: кори за баница, локум, захар, ябълки, орехи, канела, олио, стафиди, газирана вода

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Щрудел с домашно точени кори
Ябълков щрудел
Ябълков щрудел с лешници
Ябълков щрудел с готови кори

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Щрудел с ябълки, локум и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear