Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Мусака с грах, печурки и картофи

Мусака с грах, печурки и картофи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

грах - 400 г в кутийка
картофи - 3 бр.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
олио
ориз - 1 ч.ч
печурки - 200 г пресни
пресен магданоз по желание и вкус
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 200 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мусака с грах, печурки и картофи

Обелваме картофите и ги измиваме и нарязваме. Отцеждаме 1 кутийка грах. Нарязвам печурките на малки парчета. Почистваме 1 ч.ч ориз. Нарязваме магданоза на ситно. В подходящ тиган слагаме малко олио и позапържваме печурките. Разбъркваме. Добавяме после картофите и граха. Разбъркваме добре. Нарязваме на ситно магданоза, прибавяме и него, разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Изливаме сместа в тава. Наливаме топла вода да покрие продуктите. Слагаме да се пече на 200 градуса. Към края на печенето разбиваме в купичка 3 яйца и 200 г кисело мляко. Пак печем. Става приятна коричка. Режем на порции. В случая аз опекох без заливка. Става вкусно.


Продукти: грах, картофи, олио, ориз, яйца, печурки, сол, черен пипер, магданоз, кисело мляко

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Мусака с тиквички, гъби и ориз
Мусака без заливка
Мусака от патладжани

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мусака с грах, печурки и картофи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама