Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадово-кайсиева торта

Шоколадово-кайсиева торта

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
4 яйца
1 ч. ч. захар
6 с. л. олио
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 с. л. какао
6 с. л. прясно мляко

за крема:
200 г течен шоколад
250 мл разбита сметана
1/2 бурканче сладко от кайсии
какао за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадово-кайсиева торта

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват с 1/3 от захарта. Жълтъците се разбиват с останалата захар, добавя се олиото и белтъците, като разбърквате с шпатула. Добавете и пресятото брашно с бакпулвера постепенно, като бъркате на ръка.

Прясното мляко стоплете и разтворете какаото в него. Оставете леко да се охлади и го прибавете към сместа. Разбъркайте добре и разделете сместа в две форми, покрити с хартия за печене.

Печете на 180 градуса около 25-30 минути (зависи от фурната) не ги препичайте. Оставете да се охладят.

Разбийте сметаната и добавете шоколада. Смесете добре. Поставете единия блат в чиния и го намажете със сладкото, отгоре покрийте с крем и похлупете с другият блат (сиропирах го 3-4 с. л. с компот от кайсии). Намажете цялата торта с останалият крем и украсете по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадово-кайсиева торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди