Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Пъпешова торта

Пъпешова торта

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 готови блата (понеже бяха квадратни с чиния изрязах да станат кръгли. Ако ви се пече блат в тази жега направете пандишпанов блат и разрежете на две-три части.)

за крема:
половин пъпеш Медена роса
1 п желатин
2 с л заквасена сметана
100 мл сладкарска сметана, разбита с 1 с л пудра захар
300 мл студено прясно мляко
1 крем ванилия Оле без варене

за сиропиране:
1/2 к ч конфитиюр череши, разреден с 5-6 с л вода
шепа запечени и счукани бадеми, смесени с 10 г кокос за стените на тортата

листа прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пъпешова торта

Изрязваме блатовете и оставяме настрани, приготвя се крема. В купа с миксер се разбива 300 мл прясно мляко с крем ванилия на д-р Йоткер готов за 3 мин. Прибавя се заквасената сметана, разбърква се. Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата.

Пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета. 300 гр от него се пюрира и разбъркваме с крема, накрая се прибавя и 1/3 от плода. Приготвя се желатина и щом се охлади смесваме с крема. В чиния поставяме 1 блат, намазва се с разредения конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод. Така се процедира и при трите блата. Отгоре и от страни се измазва само с крема. Оставя се в хладилник да стегне.

През това време се запичат бадемите в сух тиган, после се начукват и смесваме с кокос. Облепваме отстрани тортата. Отгоре се разпределят останалите парченца пъпеш, тук там малинки и листа прясна мента. Оставяме за 3-4 часа да се охлади и сервираме. ЛЯТНО И СВЕЖО - БОН АПЕТИ ! ОТ ИЗРЕЗКИТЕ И ОСТАНАЛИЯ КРЕМ ПРИГОТВИХ ДЕСЕРТ В КУПИЧКИ - СТАНА КАТО ТИРАМИСУ !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пъпешова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама