Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница

Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. брашно
30 г. мая
300 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 с.л сол
1 с.л захар
4 с.л олио
сусам за поръсване
1 яйце за мазане
1/2 бурканче лютеница
200 г. салам
200 г. кашкавал
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното и правим кладенче в него. Отива около 1 кг. общо вкл. и за доомесването и точенето. Вътре слагаме солта, захарта, олиото, прясното мляко. Маята я размиваме в топла вода. След като шупне я слагаме. Към нея можем да прибавим и 1 с.л брашно. Замесваме тестото. Набрашняваме си масата. Разделяме тестото на малки топки около 21-24 бр. Завиваме ги с кърпа да втасат на топло за около 40 мин.

В отделна купичка разбиваме с вилица 1 яйце. С него ще намажем питките преди печенето. Нарязваме салама и кашкавала на дребно. След като втасат и удвоят обема си, почваме да ги разточваме на кръгове. Набрашняваме си леко масата. Първата топка я разточваме на кръг. Мажем с лютеница и поръсваме с кашкавал и салам. Оформяме ги на топки. Режем две, три резки отгоре. Мажем с яйце с четка и поръсваме със сусам. Правим същото и с другите топки. Подреждаме ги в тава, намазана с олио и посипана с брашно. Печем на 180 градуса в загрята фурна около 40 мин.


Продукти: мая, прясно мляко, вода, сол, захар, олио, брашно, сусам, яйца, лютеница, салам, кашкавал

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки със сирене и кренвирши
Пълнени питки

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама