Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Постна содена питка за Бъдни вечер

Постна содена питка за Бъдни вечер

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
паричка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.  Прави се кладенче. Добавя се содата и се погасява с оцета. Слага се олиото и при бавно добавяне на 1 ч.ч. хладка вода се замесва меко тесто. Оставя се да почине 10 минути и се премесва. В тестото се поставя паричка, завита във фолио.

В намазана с олио тава с ръце се оформя питка. Оставя малко тесто за украса. С вилица се набожда цялата питка, за да не се пукне. От оставеното тесто с намазнени ръце се правят фигурки върху питката - грозд, слънце, кръст, къщичка. Намазва се с олио и се пече 30-35 минути при 180 С. Като се извади от фурната се напръсква с вода и се завива с кърпа, за да омекне.


Продукти: брашно, сол, сода бикарбонат, оцет, олио

Тагове: Постни ястия, Вегетариански рецепти, Рецепти за Бъдни вечер, Рецепти за Игнажден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Содена питка за Бъдни вечер

Последни статии

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

За Великден обикновено боядисваме доста яйца, които не успяваме да изядем, а с тях можем да приготвим различни вкусни ястия.
още »

Яжте зеленолистни зеленчуци всеки ден, за да подмладите мозъка си с 11 години

Яжте зеленолистни зеленчуци всеки ден, за да подмладите мозъка си с 11 години

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Постна содена питка за Бъдни вечер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама