Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка в кексова форма

Питка в кексова форма

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 кг. брашно
2 яйца
3 с.л. олио
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1/2 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 ч.ч. хладка вода

за плънката:

сирене
2 яйца
масло за подмазване на формата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята с хладката вода, солта и захарта. Разбийте яйцата и ги добавете към млякото и олиото. Смесете всички съставки и замесете меко тесто. Месете, докато тестото спре да лепне по ръцете. Завийте и оставете втаса.

Натрошете сиренето и чукнете двете яйца. Накъсайте тестото на топки 12-14 бр. Разстелете всяко парче тесто и го потопете в олио. В средата сложете от плънката и отново оформете топче. Наредете ги в затоплена и намазнена обилно с масло кексова форма. Оставете тестото отново да втаса. Печете на 150 градуса.


Продукти: брашно, яйца, олио, сол, захар, кисело мляко, мая, вода, сирене, яйца, краве масло

Тагове: Българска кухня, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питка със сирене
Питка със сирене - II вариант
Питки със сирене
Питка за всеки ден
Пита Слънце за 3-ти март

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Питка в кексова форма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама