Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Намачкана баница с кашкавал и сирене

Намачкана баница с кашкавал и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

9 листа кори за баница
200 г. домашно сирене
50 г. кашкавал
1 ч.ч кисело мляко
3 яйца
2 с.л олио за намазване на тавата
2 с.л олио за отгоре
4 с.л олио за вътре
1 с.л брашно
1/2 ч.л бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В малка тава на дъното мажем с 2 с.л олио. Разстиламе корите за баница на масата. Вземаме 1 кора и я намачкваме. Слагаме кората в началото на тавата. До нея слагаме още една мачкана кора и накрая половин също намачкана. Редим корите намачкани плътно една след друга. В купа разбиваме 3 малки яйца. В сместа слагаме брашното с бакпулвера и 4 с.л олио. Добавяме и киселото мляко - 1 ч.ч. Не слагаме сол. Натрошаваме домашно сирене в друга купа. Сиренето е солено. Нарязваме на дребно кашкавала и го слагаме при сиренето. Разбъркваме сиренето и кашкавала. Върху първия ред кори слагаме с лъжица навсякъде от кашата, после добавяме сирене и кашкавал. Следва втори ред намачкани 2 ½ кори, каша, сирене и кашкавал. Трити ред намачкани кори, каша, сирене и кашкавал. Трябва да имаме сирене и кашкавал за 3 пъти ръсене, каша също, като от кашата да ни остане към 2-3 с.л за отгоре. Накрая покриваме с 1 ½ кори без да ги мачкаме и изливаме това, което е останало от кашата. Заливаме отгоре с 2 с.л олио и печем баницата в загрята на 220 градуса фурна докато се зачерви. Готовата баница покриваме с кърпа и след 5-6 мин. режем на квадрати.


Продукти: кори за баница, сирене, кашкавал, кисело мляко, яйца, олио, брашно, бакпулвер

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Намачкана баница с бакпулвер в терин
Наложена баница със сирене и лимонада

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Намачкана баница с кашкавал и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама