Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лещена яхния

Лещена яхния

Разпечатай

от готварската книга на Десислава Трифонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г леща
3-4 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
1-2 моркова
2 картофа
1 червен пипер
2-3 с.л. брашно
3 с.л. олио
червен пипер
сол
копър
чубрица
девисил /на вкус/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лещата се измива добре. Накисва се във вода. Зелените лук и чесън се нарязват на ситно. Морковите и картофите се режат на кубчета. Пиперът се реже на ситно.

В дълбока тенджера се изсипва лещата. Добавя се вода. След като заври се добавят морковите, картофите, пипера, чесъна и лука. Подправя се с копър, чубрица, девисил и сол. Запръжката се прави като олиото се загрява и в него се пържи до златисто брашното, след това се добавя червения пипер. Така направената запръжка се изсипва в сварената леща и се разбърква добре. Оставя се за няколко минути на котлона докато се сгъсти. Добър апетит!


Продукти: леща, зелен лук, зелен чесън, моркови, картофи, червен пипер, брашно, олио, червен пипер, сол, копър, чубрица, девисил

Тагове: Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Леща - яхния

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар17 Февруари 2014
Илияна Димова
Вкусно ястие, много харесвам рецептата !



Ако желаете, може да сложите връзка към Лещена яхния


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear