Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Козунак - плитки Марияна

Козунак - плитки Марияна

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
 1 кубче мая
1 кг пресято брашно
1 ч.ч. меко масло

1 яйце за намазване
захар - за поръсване
1 бр. лимонена есенция

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Затопляме леко млякото. Разбиваме яйцата със захарта. Маята размиваме в съд с прясното мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно. Правим се кладенче в брашното. Изсипваме всички продукти и есенцията. Месим продължително. Добитото тесто прехвърляме в съд, намазнен с олио. Покриваме го с кърпа и отгоре с одеяло, слагаме в топла стая за около 60 мин. След като бухне, го измесваме повторно.

Правим си три дълги фитила. Плетем плитка. От тестото стават два козунака. Слагаме плитката във форма тип терин, намазана с олио и посипана с брашно. Оставяме да втаса 1 - 1 1/2 час. Загряваме фурната. Намазваме козунака с яйце и поръсваме обилно със захар. Печем на 180 градуса в загрята фурна.


Продукти: яйца, прясно мляко, захар, мая, брашно, краве масло, лимонена есенция

Тагове: Рецепти за Великден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Козунак
Козунак `Асорти`
Козунак и питки с кисело мляко
Козунак с орехи
Козунак по класическа рецепта

Последни статии

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Козунак - плитки Марияна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear