Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни сладки с джинджифил и канела

Коледни сладки с джинджифил и канела

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

85 гр. краве масло
3 с.л. кристална захар
100 гр. мед
1 яйце
350 гр. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела
1 с.л. джинджифил
2 с.л. настъргани лимонови корички

За глазурата:

1 ч. ч. пудра захар
3-4 с.л. прясно мляко
4 капки лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Краве маслото, захарта и меда се разтопяват в дълбок съд. Когато сместа изстине, към нея се добавя яйцето и всичко се разбърква. Отделно се пресява брашното и се разбърква със содата, канелата, джинджифила и лимоновите корички. Добавя се към маслената смес и се омесва тестото. Оставя се в хладилник за около един час, след това се разточва и се изрязват Коледни формички  (елхички, звездички, камбанки...). Нареждат се върху хартия за печене и се пекат около 8-10 минути в предварително загрята фурна на 200°С.

Приготвяне на глазурата:

Пудрата захар се пресява и се слага по малко прясно мляко. Бърка се докато стане с подходяща гъстота, добавят се капките лимонов сок. Разделя се на няколко части и се слагат различни бои, за да се оцвети глазурата. Нанася се върху сладките с лъжичка и клечка за зъби.


Продукти: краве масло, захар, мед, яйца, брашно, сода бикарбонат, канела, джинджифил, лимонови корички, пудра захар, прясно мляко, лимон

Тагове: Рецепти за Коледа

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Декември 2011
Надя Недева
Изглеждат апетитно :)



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледни сладки с джинджифил и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама