Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни сладки с джинджифил и канела

Коледни сладки с джинджифил и канела

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

85 гр. краве масло
3 с.л. кристална захар
100 гр. мед
1 яйце
350 гр. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела
1 с.л. джинджифил
2 с.л. настъргани лимонови корички

За глазурата:

1 ч. ч. пудра захар
3-4 с.л. прясно мляко
4 капки лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Краве маслото, захарта и меда се разтопяват в дълбок съд. Когато сместа изстине, към нея се добавя яйцето и всичко се разбърква. Отделно се пресява брашното и се разбърква със содата, канелата, джинджифила и лимоновите корички. Добавя се към маслената смес и се омесва тестото. Оставя се в хладилник за около един час, след това се разточва и се изрязват Коледни формички  (елхички, звездички, камбанки...). Нареждат се върху хартия за печене и се пекат около 8-10 минути в предварително загрята фурна на 200°С.

Приготвяне на глазурата:

Пудрата захар се пресява и се слага по малко прясно мляко. Бърка се докато стане с подходяща гъстота, добавят се капките лимонов сок. Разделя се на няколко части и се слагат различни бои, за да се оцвети глазурата. Нанася се върху сладките с лъжичка и клечка за зъби.


Продукти: краве масло, захар, мед, яйца, брашно, сода бикарбонат, канела, джинджифил, лимонови корички, пудра захар, прясно мляко, лимон

Тагове: Рецепти за Коледа

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Декември 2011
Надя Недева
Изглеждат апетитно :)


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Коледни сладки с джинджифил и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама