Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кюфтета с картофи, сирене, копър и кисели моркови

Кюфтета с картофи, сирене, копър и кисели моркови

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 картофа
50 г. сирене
1 малко яйце за овалване
1 голям морков /кисел от туршия/
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 с.л. копър
1 малко яйце за спойка
олио
брашно за овалване на кюфтета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Не са традиционни, предвид, че се слагат кисели моркови, но стават много вкусни. Ядох ги на едно гости и ми харесаха.

Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. В купа слагаме сиренето, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата. То е нужно за спойка. Нарязваме на много дребно копъра. Нужна ни е 1 с.л за вкус и аромат на сместа. Омесваме с ръка.Оставяме сместа на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио. В отделна купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по - лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или голяма чиния. От тези продукти се получават 11 броя.

Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона. В чиния разбиваме 1 яйце за овалване. В друга чиния слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме оформените кюфтетата в брашното, а после и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им трябва много време да се пържат, стават бързо.


Продукти: яйца, моркови, сол, черен пипер, копър, картофи, олио, сирене, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Картофени кюфтета
Картофени кюфтета
Картофени кюфтета - III вариант
Картофени кюфтета с моркови
Картофени кюфтета със сирене

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кюфтета с картофи, сирене, копър и кисели моркови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама