Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кюфтета от овесени ядки и орехи

Кюфтета от овесени ядки и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Рада Иванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. фини овесени ядки
200 мл. гореща вода
50 гр. смлени орехи
1 глава лук
150 гр. сирене/кашкавал една филия хляб, накисната във водичка
кимион
магданоз
чубрица
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Кипваме вода и заливаме овесените ядки, като захлупваме с капак, за да се настоят добре за 5 мин. След това нарязваме лука на ситно, настъргваме сиренето или кашкавала и добавяме филията хляб. От подправките се слага на око и според вкуса. Ако сложите повече кимион, ще имат вкус като на кюфтета с кайма. Добавяме всички подправки и орехите. Разбъркваме добре и оставяме подправките да поемат в сместа, за около 10 мин. Ако ги печем, загряваме предварително фурната на 190 градуса и печем 15 мин,. върху кухненска хартия. Ако ги пържим, първо овалваме в брашно и ги изпържваме в повечко олио.


Продукти: овесени ядки, вода, орехи, лук, сирене, кашкавал, хляб, кимион, магданоз, чубрица, сол, черен пипер

Тагове: Бързи рецепти, Лесни рецепти, Икономично рецепти, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кюфтета от овесени ядки и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear