Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с лимец

Кекс с лимец

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч брашно от лимец
1 1/3 ч.ч брашно бяло тип 500
3 яйца - големи
1 щипка сол
1 ч.ч кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
8 маслини - черни
1 щипка  сух розмарин
1 малка краставичка - маринована
1/3 ч.ч твърд кашкавал
1/3 ч.ч олио
сусам за поръсване
олио за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме първо бялото брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Разбиваме яйцата с телена бъркалка или с миксер до пухкав крем. Към тях прибавяме олиото, щипка сол и киселото мляко. Разбъркваме всичко отново с миксер или с телена бъркалка. Нарязваме краставичка на ситно и изцеждаме от сока. Маслините ги почистваме и ги нарязваме на ситно. Нарязваме кашкавала на дребно, нужен ни е по - твърд. Прибавяме брашното, което пресяхме в купата и разбъркваме. Прибавяме после и брашното от лимец и пак разбъркваме добре да се смеси всичко. Прибавяме краставичката, маслините и кашкавала. Добавяме щипка розмарин. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кексовата смес и заглаждаме. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изстине режем на парчета.


Продукти: брашно от лимец, брашно, яйца, сол, кисело мляко, бакпулвер, маслини, розмарин, мариновани краставички, кашкавал, олио, сусам

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Хляб с лимец и зехтин
Лимецова содена питка
Палачинки от лимец с червен хайвер

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с лимец


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear