Публикувана от Веселина Великова на 14 Януари 2017
Необходими продукти 2/3 ч.ч брашно от лимец 1 1/3 ч.ч брашно бяло тип 500 3 яйца - големи 1 щипка сол 1 ч.ч кисело мляко 1 пакетче бакпулвер 8 маслини - черни 1 щипка сух розмарин 1 малка краставичка - маринована 1/3 ч.ч твърд кашкавал 1/3 ч.ч олио сусам за поръсване олио за намазване на тавата брашно за посипване на тавата | |
Пресяваме първо бялото брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Разбиваме яйцата с телена бъркалка или с миксер до пухкав крем. Към тях прибавяме олиото, щипка сол и киселото мляко. Разбъркваме всичко отново с миксер или с телена бъркалка. Нарязваме краставичка на ситно и изцеждаме от сока. Маслините ги почистваме и ги нарязваме на ситно. Нарязваме кашкавала на дребно, нужен ни е по - твърд. Прибавяме брашното, което пресяхме в купата и разбъркваме. Прибавяме после и брашното от лимец и пак разбъркваме добре да се смеси всичко. Прибавяме краставичката, маслините и кашкавала. Добавяме щипка розмарин. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кексовата смес и заглаждаме. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изстине режем на парчета. |