Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. грухана пшеница
200 г галета
1 1/3 ч.ч. орехи
захар - по 1 с.л. на 1 ч.ч. при сервиране
лимонова кора - от 1 голям лимон
1 пакетче канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

В тенджера с вода изсипваме груханата пшеница и варим на котлона до готовност. Пшеницата поема част от водата. Готова е, когато се напука и е мека при хапване. Можем да пробваме при варенето. След като е вече готово количеството пшеница я вадим и отцеждаме от водата. Изсипваме я върху кухненска кърпа. Разстиламе я върху кърпата равномерно с ръце и отгоре покриваме с друга кърпа и така оставяме да престои вечерта, за да се отцеди добре. Целта е да не е мокра. Пшеницата, която е вече суха, слагаме в тава. Смиламе орехите с мелничка за ядки. В тавата слагаме галетата, канелата и смлените орехи и объркваме добре. Аз ползвам фина хубава галета. Към продуктите в тавата слагаме и настъргана кората на 1 голям лимон. Кората предварително настъргваме на дребното ренде. Отново объркваме добре. Става много вкусно, ароматно и се усещат зрънцата отделени едно от друго. Подготвяме си чашки, в които ще сипваме, слагаме от десерта и поръсваме в чашка по 1 с.л захар и хапваме.


Продукти: грухана пшеница, галета, орехи, захар, лимони, канела

Тагове: Здравословни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Много вкусен десерт се получава. Препоръчвам го, опитайте, макар да не се приготвя по обичайния начин, който съм виждал-водно и само със захар и ванилия, е страхотен! Става лесно за приготвяне и рецептата е описана точно. Лимоновата кора, канелата и орехите дават страхотен вкус и аромат. Галетата прави житото да се дели и да не е водно. Галетата /количеството и/ може да се замени според мен и с натрошен сухар.



Ако желаете, може да сложите връзка към Грухана пшеница с лимон, канела и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама