Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Френска селска торта със сладко от боровинки

Френска селска торта със сладко от боровинки

Разпечатай

от готварската книга на Десислава Христова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 яйце
150 г. захар
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г. масло
400 г. брашно

за крема:
2 кофички заквасена сметана
1/2 ч.ч захар
500 г. сладкарска сметана
1 бурканче сладко от боровинки
200 г. смлени орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Френска селска торта със сладко от боровинки

Всички продукти за блата без брашното се слагат на слаб огън и се бъркат до получаване на карамелен цвят, добавя се брашното и се измесва. Тестото се дели на 5 равни топчета, разточват се на тънки кори и се пекат в загрята на 160 C фурна. По отделно се разбиват заквасената и сладкарската сметана с малко захар, след това се смесват. Всеки блат се маже с крем, сладко и се поръсва с орехи. Всичко се повтаря до последния блат, най-отгоре се маже с крем и се поръсва с орехи обилно.


Продукти: яйца, захар, прясно мляко, мед, сода, краве масло, брашно, заквасена сметана, сметана, сладко от боровинки, орехи

Тагове: Оригинални рецепти, Френска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Френска селска торта
Френска селска торта с къпини
Френска торта

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар02 Април 2018
Az-gotvia .bg
Много добре изглежда, ще я пробваме!



Ако желаете, може да сложите връзка към Френска селска торта със сладко от боровинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама