Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта `Ден и нощ`

Бисквитена торта `Ден и нощ`

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5 л прясно мляко
300 г захар
125 г краве масло
3 яйца
2 ванилии
40 г какао
120 г брашно
600-700 г какаови бисквити "Закуска"

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата и добавяме 200 мл от прясното мляко и брашното, като продължаваме да разбиваме. Останалото мляко се загрява заедно със захарта и ванилиите. На тънка струя се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят. Всичко се връща на котлона и се бърка непрекъснато, докато се получи много гъст крем. Оттегля се от огъня и се слага маслото. Кремът се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и хубаво се разбърква.

Във форма за торта със свалящ се ринг се подрежда един пласт бисквити, които се покриват с кафяв крем, отгоре се слагат отново бисквити и следва бял крем, така се редуват пластове, докато свършат всички кремове (при мен се получиха 4 реда и завърших с бял крем). Оставя се в хладилник поне за 5 часа, след което се украсява по желание.


Продукти: прясно мляко, захар, краве масло, яйца, ванилия, какао, брашно, бисквити

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Бисквитена торта с какаов крем
Бисквитена торта с крем ванилия
Бисквитена торта с домашен крем
Бисквитена торта с крем пудинг
Бисквитена торта с шоколадов и мока мус

Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Бисквитена торта `Ден и нощ`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама