Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с черен хляб и заливка

Баница с черен хляб и заливка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 филии черен хляб
2 с.л масло

за заливката:

2 яйца
1 ½ ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. сирене
2/3 ч.ч. кашкавал
сусам за поръсване
1 с.л. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Хляба го режем на филии. Махаме корите на филиите хляб. Мажем дъното на малка тортена форма или тавичка с масло. Редим хляба. Ако се получат празни места ги запълваме също с хляб. В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко и маслото и пак разбъркваме добре. Натрошаваме сиренето. Кашкавала го настъргваме. Прибавяме кашкавала и сиренето към яйчената смес. Разбъркваме всичко. Изсипваме кашата върху наредения хлебен блат. Изравняваме равномерно да има навсякъде от сместа. Поръсваме със сусам или ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вадим баницата след като се опече в подходящ съд. Режем я на парчета и хапваме с компот.


Продукти: черен хляб, краве масло, яйца, кисело мляко, сирене, кашкавал, сусам

Тагове: Икономични рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с хляб
Мързелива баница

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Баница с черен хляб и заливка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама