Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с черен хляб и заливка

Баница с черен хляб и заливка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 филии черен хляб
2 с.л масло

за заливката:

2 яйца
1 ½ ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. сирене
2/3 ч.ч. кашкавал
сусам за поръсване
1 с.л. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Хляба го режем на филии. Махаме корите на филиите хляб. Мажем дъното на малка тортена форма или тавичка с масло. Редим хляба. Ако се получат празни места ги запълваме също с хляб. В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко и маслото и пак разбъркваме добре. Натрошаваме сиренето. Кашкавала го настъргваме. Прибавяме кашкавала и сиренето към яйчената смес. Разбъркваме всичко. Изсипваме кашата върху наредения хлебен блат. Изравняваме равномерно да има навсякъде от сместа. Поръсваме със сусам или ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вадим баницата след като се опече в подходящ съд. Режем я на парчета и хапваме с компот.


Продукти: черен хляб, краве масло, яйца, кисело мляко, сирене, кашкавал, сусам

Тагове: Икономични рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с хляб
Мързелива баница

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Баница с черен хляб и заливка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear