Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Ароматна погача `Цвете`

Ароматна погача `Цвете`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
600 г бяло брашно
около 300 г типово брашно
500 мл топла вода
20 г мая
2 яйца (без 1 жълтък)
4 с.л кисело мляко
3 с.л олио
1 с.л захар
1 с.л сол

за намазване на корите:
100 мл олио или зехтин се смесва с подправки по избор (аз използвах шарена сол, чубрица, мащерка и риган).

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесете тесто от изброените продукти и го оставете да втаса. След това разделете тестото на 4 части. Разточете първата топка, прехвърлете я в намаслена тава и я намажете с ароматното олио. Така направете и с останалите топки тесто, последната не се намазва. С ножа леко очертайте триъгълници (все едно ще ги режете като за кифли). В широката част на всеки триъгълник направeте разрези като на триъгълник, хванете го за острата част и обърнете навън. След това направете други разрези при върха на триъгълниците. Със шишче или като мен с химикалка, притиснете така, че разрезите да се отворят леко. В среда натиснете с пръст. Оставете да втаса, намажете я с разбит с малко кисело мляко жълтък и печете до готовност.


Продукти: брашно, типово брашно, мая, яйца, кисело мляко, олио, захар, сол, зехтин, шарена сол, чубрица, мащерка, риган

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питка `Цвете`
Празнична пита слънчоглед
Питка `Слънце`
Питка `Слънце` - II вариант

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Ароматна погача `Цвете`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear