Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Линцер сладки
Линцер сладки
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр.брашно
200 гр.пудра захар
4 жълтъка
1 портокал (само кората)
1 ч.л. канела
2 ванилии
1 голямо пакетче масло (250 гр.)
1 кофичка течен шоколад (200 гр.)
Тези сладки по оригинална рецепта се правят с малко прозорче, но в този случай съм използвала две еднакви половини за слепване и вместо с традиционното сладко за слепване ги направих с течен шоколад.
Пресяваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията и към тази суха смес добавяме разбитите жълтъци. Настъргваме кората на портокала и също добавяме към сместа. Маслото нарязваме на малки парченца и добавяме постепенно. При разбъркването му с другите съставки се получават трохи като за маслено тесто. Щом го омесите добре на кухненския плот, маслото ще се стопи от температурата на ръцете ви и ще се получи много меко, плътно и наистина ароматно тесто. Според оригиналната рецепта, тестото увито във фолио трябва да престои за два часа в хладилник, но аз го оставям за цяла нощ или дори денонощие. Това не влияе на вкусовите качества на сладките.
Когато дойде моментът за изпичане на сладките, изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на кора с дебелина около 0.5 мм. Изрязваме с формички за сладки четен брой фигурки. Печем в загрята фурна за около 10-12 мин, не повече. Задължително внимаваме да не препечем сладките или дори да допуснем краищата им да покафенеят, защото това ще навреди не само на визията им, но и ще промени вкуса им. Когато са напълно изстинали, слепваме сладките две по две с течен шоколад.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Линцер сладки
От форум:
От друг сайт: