Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Линцер сладки

Линцер сладки

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр.брашно
200 гр.пудра захар
4 жълтъка
1 портокал (само кората)
1 ч.л. канела
2 ванилии
1 голямо пакетче масло (250 гр.)
1 кофичка течен шоколад (200 гр.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Линцер сладки

Тези сладки по оригинална рецепта се правят с малко прозорче, но в този случай съм използвала две еднакви половини за слепване и вместо с традиционното сладко за слепване ги направих с  течен шоколад.

Пресяваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията и към тази суха смес добавяме разбитите жълтъци. Настъргваме кората на портокала и също добавяме към сместа. Маслото нарязваме на малки парченца и добавяме постепенно. При разбъркването му с другите съставки се получават трохи като за маслено тесто. Щом го омесите добре на кухненския плот, маслото ще се стопи от температурата на ръцете ви и ще се получи много меко, плътно и наистина ароматно тесто. Според оригиналната рецепта, тестото увито във фолио трябва да престои за два часа в хладилник, но аз го оставям за цяла нощ или дори денонощие. Това не влияе на вкусовите качества на сладките.

Когато дойде моментът за изпичане на сладките, изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на кора с дебелина около 0.5 мм. Изрязваме с формички за сладки четен брой фигурки. Печем в загрята фурна за около 10-12 мин, не повече. Задължително внимаваме да не препечем сладките или дори да допуснем краищата им да покафенеят, защото това ще навреди не само на визията им, но и ще промени вкуса им. Когато са напълно изстинали, слепваме сладките две по две с течен шоколад.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Линцер сладки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама