Начало » Подправки » Дафинов лист


Дафинов лист

Дафинов лист

20 Юли 2011 | Силвия Кабаиванова

Дафиновите листа са ароматичните листа на няколко вида растения от семейство Лаврови (Lauraceae). Те се използват в готварството пресни или сушени.

Дафиновият лист придава на храната специфичен аромат и я прави по-вкусна, освен това има много ползотворно влияние върху човешкото здраве. Дафиновият лист съдържа голямо количество минерали: манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк. Стимулира храносмилателната система, защитава черния дроб и предпазва от газове. Дафиновият лист е известно средство за повишаване на имунитета. Летливите му масла имат противомикробно и противовъзпалително действие.

В готварството, за да се засилят ароматът и лечебните свойства на подправката, преди да пуснете дафиновите листа в супа или ястие, непременно ги разтрийте едно в друго.

Статията е прочетена: 4162 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Подправки:



реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди