Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с тиква и орехи

Сладкиш с тиква и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. настъргана сурова тиква
1 ч.ч. захар
олио - за намазване на формата
1 ½ ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. орехи
2 - 3 ч.л. канела
1 пакетче бакпулвер
150 мл олио
пудра захар - за поръсване
3 големи яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с тиква и орехи

Почистваме част от сурова тиква. Настъргваме  тиквата. Почистваме орехи. Смиламе орехите в машинка за мелене на ядки. В дълбока купа с помощта на миксер разбиваме яйцата, докато си увеличат обема и сместа стане пухкава. Добавяме после захарта и пак разбиваме продължително. Добавяме олиото и продължаваме да разбиваме с миксера. Пресяваме брашното в друга купа и добавяме бакпулвера и разбъркваме, да се премесят добре. Постепенно прибавяме брашното в купата с яйчената смес и без миксера разбъркваме постепенно. Най-накрая слагаме и настърганата тиква и смлените орехи. Добавяме 2-3 ч.л канела. Канелата дава хубав аромат на сладкиша. Намазваме кръгла форма за торта с подвижно дъно с олио и я набрашняваме. Изсипваме сместа във формата и я заглаждаме добре с помощта на лъжица, за да може при печенето сладкишът да остане гладък. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл. След като се изпече, го вадим и оставяме де се охлади леко и го режем на ромбове. Поръсваме с пудра захар с помощта на цедка. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! Става много мек, вкусен и ароматен сладкиш.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с тиква и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама