Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запеканка с тиквички

Запеканка с тиквички

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средно голяма тиквичка
8 яйца
200 г кашкавал
магданоз
сол
черен пипер
50 г сирене
1 глава лук
олио
2 скилидки чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запеканка с тиквички

Тиквичката се нарязва на кубчета, лукът на полумесеци и скилидките чесън. Запържват се в загрято олио с малко сол и черен пипер до златисто.

В купа се разбиват яйцата, добавяме настъргания кашкавал, като се отделя от него малка част за поръсване отгоре и нарязан на ситно магданоз. В намазана с олио тавичка сипваме половината яйчена смес, отгоре разпределяме тиквичките, натрошеното сирене и отново яйчена смес и отделения кашкавал. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути до готовност. Изважда се, нарязваме на парчета като торта и сервираме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар14 Ноември 2015
Марияна Желева
Много леко и вкусно. Хапваме го с кисело мляко.



Ако желаете, може да сложите линк към Запеканка с тиквички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама