Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки с мас

Сладки с мас

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч. ч. разтопена мас
4 с. л. пудра захар
1-2 ванилии
1 жълтък
1 равна ч. л. сода бикарбонат
500 г. брашно
2 кутийки нарязан локум на парченца
200 г. пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки с мас

Разбива се разтопената мас със захарта, добавят се жълтъка, ванилията и брашното със содата. Замесва се средно меко тесто.

Късаме топче от тестото и с ръце се оформя на малка питка, в средата се поставя парченце локум и се оформя отново на топче или на пуричка, която леко се извива като луничка. Нареждат се сладките в тава и печем в загрята фурна 180 градуса около 15-18 мин. Още топли се овалват с пудра захар, нареждаме в чиния и отново се поръсват с още малко захар. Много пръхкави и вкусни. Да ви е сладко !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки с мас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама