Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли с вино и гъби в гювеч

Свински пържоли с вино и гъби в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг свински пържоли
500 гр пресни гъби
350 мл бяло вино (може и червено, според предпочитанията)
2 ч.ч. вода
180 гр. топено сирене (една опаковка)
180 гр. топено пушено сирене (една опаковка)
2 глави кромид лук
чесън на прах
червен пипер
черен пипер
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свински пържоли с вино и гъби в гювеч

Нарязваме гъбите, лука, топеното сирене и пушеното топено сирене на колелца. Нарязваме свинското месо на пържоли или на по-малки парчета (както предпочитате). Започваме да редим гювеча. На дъното сипваме малко олио колкото да покрие дъното. Слагаме пържолите. Подправяме ги с черен пипер, червен пипер, чесън на прах и сол. Слагаме от лука, гъбите, топеното сирене и пушеното топено сирене. Отново пържоли, подправки и лук, гъби, топено сирене. Редим до изчерпване на количествата, като преценяваме продуктите, така че най-отгоре да е от топеното сирене. Сипваме отново олио, водата и виното. Аз предпочитам да има повече сос и за това понякога сипвам повече вода, ако искате пържолите да бъдат по-сухи може да намалите от водата и виното.

Затваряме гювеча и слагаме в студена фурна. Включваме фурната на 250 градуса. Печем около час и половина, като периодично разбъркваме. След това махаме капака и оставяме още около половин час да хване коричка. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Охоооо това е супер!



Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли с вино и гъби в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама