Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Банан на клечка
Банан на клечка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 банана
1 натурален шоколад
50 г бадеми
Шоколадът се начупва в йенска тавичка и се разтопява на водна баня. Бананите се обелват и се нарязват на половини. Всяко парче по дължина се нанизва на клечка (клечката не трябва да пробива горния край на парчетата). Нанизаните на клечка банани се намазват с разтопения шоколад, след това се овалват в смлените ядки и се поставят в хладилник. Десертът се консумира добре охладен.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Прекрасна идея!
Много е красиво и със сигурност е много вкусно! Бон Апети :))
Трябва да се хапнат за един ден, защото потъмняват въпреки глазурата.
Ако желаете, може да сложите линк към Банан на клечка
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова