Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед

Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 чаена чаша топла вода
1 суп.лъжица олио
1 каф.лъжичка сол
няколко капки оцет
1 чаена лъжичка соев сос
пшенично брашно, колкото е необходимо за еластично тесто

продукти за плънката:
3 картофа
2 суп.лъжици белени и печени слънчогледови семки
1 стрък копър
1 суп.лъжица краве масло
щипка куркума
сол
малко кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед

Месим тесто от изброените продукти, намазваме тестото с олио и завиваме с полиетиленово фолио да постои на стайна температура за около 15 минути. След това разделяме на малки топчета, намазваме с мазнина и отново оставяме да се отпуснат за 15 минути, покрити с фолио.

През това време приготвяме плънката, като белим и нарязваме на кубчета картофите. Заливаме с вода, слагаме щипка куркума и сваряваме. Когато са готови отцеждаме от водата, слагаме маслото, нарязания копър, слънчогледовите семки и посоляваме на вкус. Запържваме кратко. Оставяме плънката да изстине.

Приготвяме "пелмените", като взимаме топче от тесто, разтегляме и слагаме в средата от плънката. Притискаме крайчетата тесто така, че плънката да е вътре в тестяната топка и така правим всички "пелмени". Сваряваме в кошничка за варене на пара. Сварените "пелмени" подреждаме в намазана с мазнина тавичка, отгоре слагаме парченца кашкавал, поливаме със зехтин и запичаме в гореща фурна. Може да поднесем със сос от майонеза, кисело мляко и черен пипер.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама