Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Тирамису с малини/ягоди и бял шоколад

Тирамису с малини/ягоди и бял шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за направата на 9 порции:
9 яйца
360 гр. бишкоти
180 гр. ягоди
140 гр. бял шоколад
100 гр. захар 
500 гр. маскарпоне

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тирамису с малини/ягоди и бял шоколад

Жълтъците се разбиват с 50 гр. захар, белтъците също се разбиват отделно с още 50 гр. захар. Към разбитите жълтъци се добавя маскарпонето, разбивайки се до еднородна смес. Към тази смес се добавят белтъците, като леко се разбива с шпатула. В купа или десертна маша се слага първата бишкота, потопена в кафе с бадемов аперитив, след това се добавя част от крема, следва белият шоколад отгоре. Нарязват се ситни парченца от една част от ягодите и се слагат вътре в самия крем. Следва втори ред бишкоти, слага се другата част от крема, отгоре се декорира с бял шоколад, ягоди и прясна мента.

Рецептата е от bar & dinner La Cubanita


Продукти: яйца, бишкоти, ягоди, бял шоколад, захар, маскарпоне

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Любовно тирамису
Тирамису с ром
Тирамису с уиски
Коледно тирамису

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тирамису с малини/ягоди и бял шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама