Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Тиганици с бакпулвер и ракия

Тиганици с бакпулвер и ракия

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч кисело мляко Пилос
1 яйце
2 с.л захар
1 щипка сол
1 2/3 ч.ч брашно тип 650
1 пакетче бакпулвер
1 с.л ракия
олио - за пържене
пудра захар - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното в купа. В друга купа разбиваме с вилица яйцето със захарта и брашното. После добавяме киселото мляко при яйцето и продължаваме да разбъркваме до гладка смес. Бакпулверът го смесваме с брашното и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера при другите продукти и разбъркваме до еднородна смес. Най-накрая слагаме ракията и пак разбъркваме много добре. Загряваме олио в тенджерка на котлона. Слагаме повечко олио.Трябва олиото да е добре сгорещено. Пържим на средна температура тиганиците. Взимаме си супена лъжица и загребваме от сместа. Слагаме в горещото олио и като се изпържи от едната страна леко обръщаме с лъжицата. В тенжерката пържим едновременно 5 бр. Получават се кръгчета с приятна коричка. Слагаме в чиния като се изпържат и ръсим с пудра захар .Да ви е сладко!


Продукти: кисело мляко, яйца, захар, сол, брашно, бакпулвер, ракия, олио, пудра захар

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тиганици
Тиганички
Тиганички със сирене и кашкавал
Тиганички със сирене
Тиганички от домашна руска салата

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тиганици с бакпулвер и ракия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама